domingo, 22 de septiembre de 2013

PLATAFORMA DE PARES I MARES PER UN CONSENS EN L'EDUCACIÓ A LES ILLES BALEARS: AIXÍ NO!

 
La creació d'aquesta plataforma sorgeix de la necessitat que sentim molts pares d'expressar la nostra postura davant els esdeveniments dels últims dies, en els quals s'estan veient directament involucrats els nostres fills.

Som molts els que estem en desacord en les retallades que s'estan aplicant a l'educació.


No recolzem les retallades en les beques i en les partides pressupostàries destinades a educació. Tampoc recolzem la reducció del nombre de professors en els centres. Ni l'augment del ràtio d'alumnes per classe (fins a 30 alumnes en Primària, 36 en Secundària i 42 en Batxillerat). Ni la modificació del procés de petició de professors suplents (no s'assignaran suplents per a baixes menors de 10 dies lectius). I un llarg etc.


Però creiem que encoratjar als nostres fills a l'absentisme escolar, tampoc és la solució!

D'altra banda, estem d'acord en la implantació del trilinguisme, però no a qualsevol preu. Entenem que, en l’actual marc econòmic, social i cultural, per als nostres fills és molt beneficiós l'aprenentatge del català, el castellà i l'anglès, a parts iguals. Encara que també entenem que els resultats d'una mala gestió a l'hora d'implantar l'anglès, és contraproduent. Donem per descomptat que és amb l'anglès on hi hauria un problema a l'hora d'implantar-ho, ja que per fer classes en castellà tots els docents estan sobradament capacitats.

Ens sembla lamentable la manipulació que hi ha hagut per part de certs centres a l'hora d'acollir-se a l'article 20 del TIL, intentant igualar l'aplicació de les classes que s'anaven a impartir en castellà al mateix nivell de “dificultat d'aplicació” de l'anglès, és a dir, com una llengua estrangera més i no com a llengua cooficial.
Per tot això fem una crida a la reflexió i el seny, pel bé dels nostres fills.

Demanem que acabi ja aquesta lluita de titans i que totes les parts implicades prenguin una postura conciliadora i es seguin  a dialogar sobre tots aquests punts, inclòs el TIL, al més aviat possible perquè els pares i mares puguem dur a terme, amb normalitat, la nostra obligació moral i LEGAL d'escolaritzar als nostres fills i filles.
També demanem que es mantingui l'educació al marge de la política. L'educació no hauria estar influenciada, cada 4 anys pel resultat obtingut a les urnes o pel partit polític que entri a governar.

ELS NOSTRES FILLS TENEN DRET A UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT, GRATUÏTA, PLURILINGÜE I APOLÍTICA!

SI TE SENTS IDENTIFICAT AMB AQUEST MANIFEST,
 SIGNA AQUÍ!

6 comentarios:

 1. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

  ResponderEliminar
 2. Menos mal que existis !!! En nuestro centro los padres que deseamos el fin de esto no podemos decir nada.....por temor a los otros padres y a las represalias hacia los niños. Con ganas de que mis hijos aprendan y decepcionada . Un abrazo y gracias

  ResponderEliminar
 3. Estoy encantanda de encontrar este grupo porque me siento en una posicion neutral con este tema que nos esta quitando el sueño y solo hace que traer problemas. Hoy en el colegio de mi hijo, ha habido unos chicos mayores que han abusado de un menor, le han humillado, le han zarandeado, le han insultado y se han reido de el... este niño ya no quiere ir al colegio, tiene miedo. Hemos llegado a un punto que es un descontrol absoluto. Ningun profesor se ha dado cuenta de lo que estaba pasando. El niño es pequeño, tiene 6 años y ha quedado marcado con lo que le ha pasado. Por supuesto que vamos a encontrar a los que han hecho esto y vamos a poner la pertinente denuncia. Tambien pienso que basta ya de la huelga, los nilños no tienen la culpa de que los adultos no se pongan de acuerdo. Aqui estamos para colaborar porque queremos el TIL bien aplicado.

  ResponderEliminar
 4. Simplemente somos padres y madres como vosotros y con la misma preocupación. Muchísimas gracias por vuestras palabras de apoyo.

  ResponderEliminar
 5. Alguien me aclara de donde es el lazo que luce la web de plataforma crida?no me queda claro...no informan del todo y se aprovechan de la desinformacion de muchos padres que quieren lo mejor en educacion.Solo estan en contra del TIL?Porque dan tanta importancia a la ley de simbolos?

  ResponderEliminar
 6. La culpa es nuestra!!!!
  Ayer reunión de APIMA en mi centro escolar. La importancia de la reunión era evidente, pues debían estar representados el 25% de las familias del centro y apenas unos pocos críticos con las medidas tomadas por los profesores ( que no maestros )
  A mi me da la sensación de que no somos tan pocos.ESPABILAD!!!!!
  Y no nos engañemos el problema no es el TIL es el catalán de Cataluña.
  Un mallorquí.

  ResponderEliminar